Σε ανακοίνωση του το ΚΙΝ.ΑΛΛ. καταγγέλλει ότι στον βουλευτή  Γιώργο Φραγγίδη «του ζητήθηκε να εγκαταλείψει το χώρο χωρίς να του δοθεί καμία ενημέρωση και ότι αντιμετώπισε την αγένεια και απρέπεια από τους υπεύθυνους », σε επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στο ξενοδοχείο -δομή που διέμεναν οι δύο πρόσφυγες που αυτοκτόνησαν στο Κιλκίς.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Οι δυο θάνατοι αιτούντων άσυλο, δια απαγχονισμού, στο Κιλκίς πριν λίγες μέρες συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη .Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης επισκέφτηκε χτες το ξενοδοχείο -δομή που διέμεναν οι θανόντες ώστε να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους για τα τραγικά συμβάντα.

Αντιμετώπισε την αγένεια και απρέπεια από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που λειτουργεί τη δομή από το 2017. Του ζητήθηκε να εγκαταλείψει το χώρο χωρίς να του δοθεί καμία ενημέρωση.

Σημειωτέον ότι, μέχρι σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση για όσα συνέβησαν σε χώρο ευθύνης του, σε ανθρώπους που βρίσκονταν υπό την προστασία του.

Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης είναι μια κατ εξοχήν δημόσια πολιτική. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή, κοινοβουλευτική δημοκρατία. Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στη χώρα, οφείλουν να σέβονται τους Έλληνες πολίτες και τους θεσμούς, να ελέγχονται και να λογοδοτούν.

Η αστυνομική και δικαστική έρευνα για τους δυο θανάτους αιτούντων άσυλο στις Μουριές Κιλκίς πρέπει να φτάσει σε βάθος και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Να αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν.

Το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο ώστε να δοθούν απαντήσεις αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s