Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ καταλόγιζε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία για την καθυστέρηση της υλοποίησης της επένδυσης λέγοντας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μισεί τις επενδύσεις και να συμπληρώσει οτι με κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ξεμπλοκάρει η επένδυση  στο Ελληνικό από την πρώτη κιόλας βδομαδα. 

«Ποτέ και πουθενά δεν είπε η Νέα Δημοκρατία ότι μόλις έρθουμε θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό. Η φράση του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι σε μία εβδομάδα θα ξεμπλοκάρει το Ελληνικό» ενώ τόνισε ότι «για κάθε μεγάλη επένδυση υπάρχουν προβλήματα που φαντάζουν μικρά, αλλά στερούν από την Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Γι΄ αυτό είμαστε εδώ για να τα λύσουμε».

Λίγο αργότερα ως κυβέρνηση πλέον σε δηλώσεις ανέφερε πως  «Τρέχουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ξέρουμε ότι έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις τις οποίες έχουμε σκοπό να τηρήσουμε. Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα είναι δύσκολη, όμως η πολιτική μας βούληση είναι πάρα πολύ μεγάλη»

«Τα βάλαμε κάτω, μπήκε το χρονοδιάγραμμα. Σύντομα στη βουλή, εντός του θέρους, θα κατατεθεί το σχετικό, αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Και συζητήσαμε ιδιαίτερα την επένδυση στο Ελληνικό, κατόπιν της εντολής του πρωθυπουργού. Το υπουργείο μας αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό σε πολιτικό επίπεδο, όλων των συναρμοδίων, μαζί φυσικά με το γραφείο του πρωθυπουργού» 

Σε ερώτηση πότε εκτιμά ο ίδιος πως θα προχωρήσει το έργο απάντησε, «Κοιτάξτε, είναι ένα πολυσύνθετο project. Οι υπουργικές αποφάσεις είναι το πρώτο βήμα. Έχουμε το διαγωνισμό για το καζίνο, και έχει και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να λυθούν, και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και τα λοιπά. Πιστεύουμε όμως ότι εντός αυτού του έτους θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Οπότε τρέχουμε για να πάμε όσο γίνεται πιο κοντά στο σήμερα. Δεν θέλω να δώσω ημερομηνίες για να μην φανώ ανακόλουθος» απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με την κυβέρνηση ωστόσο να βρίσκεται ήδη ανακόλουθη σε σχέση με τις προεκλογικές της διακηρύξεις για άμεση έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό.

Αλλά ο κ. Γεωργιάδης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 στις 19 Δεκεμβρίου του 2019 αποφάσισε να αυτοαναιρεθεί για άλλη μια φορά και να επιμένει σε ένα ψέμα με περίσσιο πάθος αλλά και θράσος.

«Δεν έχω πει ποτέ ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό έως το τέλος του χρόνου… Να μας κατηγορείται για αυτά που λέμε ευχαρίστως, όχι όμως γι αυτά που δεν λέμε» Μάλιστα επέμενε να πει το ίδιο ψέμα και ο κ. Δελατόλας ο οποίος προσπάθησε αρχικά να διαφύγει όχι όμως επιτυχώς  και τελικά «ανασκεύασε» κάνοντας το χατήρι του κ. Γεωργιάδη.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως « μεχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες για το Ελληνικό, ώστε μέχρι τις αρχές του 2020 να έχει μπει μπουλντόζα» . Για να δούμε αυτή τη φορά θα κρατήσει τον λόγο του;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s