Η πρόταση νόμου αναμένεται στη δημόσια διαβούλευση αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και αρμόδιες πηγές μιλούν συνολικά για επιχείρηση να «συμφιλιωθεί» το δικαίωμα στη διαδήλωση με τα δικαιώματα όσων ζουν, εργάζονται και μετακινούνται στο κέντρο.

 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε  δεσμευτεί στο παρελθόν για «απόλυτο σεβασμό στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης», βάζοντας ωστόσο τους αστερίσκους για «τον όγκο και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων». και λέγοντας πως «Κάποιοι λίγοι θέλησαν να ταλαιπωρήσουν τους πολλούς. Με το «έτσι θέλω» αποφάσισαν για την ζωή όλων»

Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικά έντυπα ο μόνος αρμόδιος για την «αναλογική κατάληψη οδοστρώματος» δηλαδή για το αν οι διαδηλωτές θα περιορίζονται στο πεζοδρόμιο, στην πλατεία, στη μια λωρίδα κυκλοφορίας ή σε ολόκληρο τον δρόμο, θα έχει ο κατά τόπο αρμόδιος γενικός αστυνομικός διευθυντής ή ο αστυνομικός διευθυντής των διευθύνσεων αστυνομίας με απλή γνώμη των οικείων δημάρχων.

Τρεις λέξεις – κλειδιά είναι οι βασικοί άξονες της πρότασης νόμου, που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή για διαβούλευση, «αστυνομικός διαμεσολαβητής», ο «οργανωτής» και ο «θάλαμος επιχειρήσεων» και  βέβαια είναι άγνωστο ακόμη εάν η πρόταση νόμου αυτή, είναι μια προσπάθεια για να φιμωθεί η κοινή γνώμη και η διεκδίκηση δικαιωμάτων και κάθε μορφής αντίδρασης και κινητοποίησης που στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τι κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στη ρητορική ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακραία καταστολή; Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» αναβαθμίζεται και αυταρχικοποιείται και από ότι φαίνεται δεν θα σταματήσει εκει.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πρόταση νόμου για τις πορείες με «αστυνομικό διαμεσολαβητή», «οργανωτή» και «θάλαμο επιχειρήσεων».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s